NTP-MTTD-20-0058 pályázat

Iskolánk támogatást nyert az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett „Matematikai, a természettudományos és a digitális kompetenciák erősítését szolgáló hazai és határon túli tehetségsegítő programok támogatása” című pályázaton.

Pályázat címe: „Játékfejlesztés python nyelven

Pályázat azonosítója: NTP-MTTD-20-0058

Elnyert támogatás: 1.200.000 Ft

A projektben felső tagozatos tanulók vettek részt.

A microbit programozás nemcsak grafikus módban, hanem kódszerkesztővel is lehetséges. Nagyon gyorsan lehet vele látványos eredményeket elérni. Ezért szándékoztunk beszerezni készlet csomagot és kiegészítőket. 

Az elektronikai csomagokkal, amit a microbitekhez vásároltunk lehetőségünk volt elektromos áramköröket tervezni, építeni és programozni. Méréseket, és szimulációkat tudtunk végezni ezen eszközökkel. A beszerzett eszközökkel a pályázat lezárása után is dolgozunk. Robotika szakkör keretében, illetve tanórákon is használjuk ezeket.

Voltunk üzemlátogatáson, ahol ismerkedhettek a modern gépek használatával, illetve a vállalt működéséről is kaptak tájékoztatást.

A kisebbeknek a nagyok tartottak bemutatót, hogy kedvet kapjanak a robotikához, illetve részt vettünk egy fizikai előadáson.

Minden alkalommal a szakkörösök uzsonnát is kaptak, hogy a kemény munkát minden alkalommal végig bírják vinni.

Végezetül pár kép a szakköri munkából:

Egy rövid video a szakkörről.